Hoeveel kost het me om jullie in te schakelen?

Veelgestelde vraag

Afhankelijk van de inhoud van de opdracht en de omvang van het beoogde financiële voordeel, berekenen wij onze vergoeding op basis van no cure no pay, volgens een fixed fee of op basis van bestede tijd vermenigvuldigd met een uurtarief.

Daarbij kan een minimale vergoeding (ondergrens) worden afgesproken of een instapbedrag worden overeengekomen.

Uitgangspunt is natuurlijk altijd dat onze de aanspraak op een regeling voor de klant (substantieel) meer oplevert dan dat het kost. Dit zijn de twee hoofdredenen voor klanten om ons in te schakelen:

 1. Het bespaart ze enorm veel tijd en ze kunnen zich blijven focussen op hun eigen business. Een subsidietraject kan behoorlijk intensief zijn. Dat begint al bij het doorgronden van subsidieregelingen waarbij juridisch jargon en complexe materie vaak geen uitzondering is. Vervolgens moet de aanvraag worden geschreven en via een digitaal loket worden aangeboden aan de subsidieverstrekker. Dan kan er een zogenaamde vragenbrief van de subsidieverstrekker volgen met het verzoek om aanvullende informatie te verstrekken. Als de subsidie uiteindelijk is verleend, zijn er vaak nog voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Denk daarbij aan het afleggen van rekening en verantwoording over het ontvangen geldbedrag.
 2. Ze willen niets mislopen.
  Ons doel is om iedere klant zo optimaal mogelijk te laten profiteren van de subsidiemogelijkheden die er zijn. Bij meerdere mogelijkheden bekijken we welke subsidies naast elkaar voor hetzelfde project aangevraagd mogen worden (cumulatie). Als alle mogelijkheden helder zijn, is het aan de klant welke optie het wordt. Afwegingen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • de wijze waarop de subsidie wordt ontvangen: contant of via een fiscaal voordeel;
  • op welke termijn het voordeel ‘voelbaar’ is;
  • bijkomende voorwaarden;
  • de mogelijkheid om een voorschot op de subsidie te ontvangen;
  • of de aanvraag voor of na de investering plaatsvindt;
  • de hoeveelheid werk die een aanvraag met zich meebrengt;
  • de slagingskans van de aanvraag.

Disclaimer mbt de FAQ’s

DIRECTION heeft veel zorg en aandacht besteed aan de beantwoording van deze vragen. Vanwege de leesbaarheid en toegankelijkheid van de informatie hebben we er voor gekozen om een niet in details te treden. De antwoorden zijn correct geformuleerd, maar er kunnen uitzonderingen van toepassing zijn of nadere voorwaarden gelden. Het is dan ook niet de bedoeling dat je de verstrekte informatie als advies beschouwt. Voor een passend advies maken we graag nader kennis met je.