Hoe vraag ik de MIT-subsidie aan?  

Veelgestelde vraag

Afhankelijk van het onderdeel waarvoor subsidie wordt aangevraagd, kan subsidie worden verstrekt aan een mkb-onderneming of een Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI). 

De MIT verleent subsidie voor het inzetten van de volgende instrumenten:

  • Netwerkactiviteiten (TKI)
  • Innovatiemakelaars (TKI)
  • Haalbaarheidsprojecten (mkb)
  • Kennisvouchers (mkb)
  • R&D-samenwerkingsprojecten (mkb)

MIT-subsidie kan landelijk en regionaal worden aangevraagd. Voor de twee TKI-instrumenten is alleen landelijk budget beschikbaar. Bij de vijf MIT-regio’s kan doorgaans alleen subsidie worden aangevraagd voor Haalbaarheidsprojecten en R&D-samenwerkingsprojecten.

Wanneer je aanspraak wenst te maken op een nationaal MIT-budget, dien je jouw aanvraag in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Voor een regionaal MIT-budget doe je een aanvraag bij de voor die regio daartoe aangewezen provincie.

Disclaimer mbt de FAQ’s
DIRECTION heeft veel zorg en aandacht besteed aan de beantwoording van deze vragen. Vanwege de leesbaarheid en toegankelijkheid van de informatie hebben we er voor gekozen om een niet in details te treden. De antwoorden zijn correct geformuleerd, maar er kunnen uitzonderingen van toepassing zijn of nadere voorwaarden gelden. Het is dan ook niet de bedoeling dat je de verstrekte informatie als advies beschouwt. Voor een passend advies maken we graag nader kennis met je.