WBSO SUBSIDIE

De WBSO is een toegankelijke fiscale maatregel, waarmee u een (aanzienlijk) deel van de loonkosten voor Onderzoek & Ontwikkeling (R&D) kunt compenseren.

Vermindering R&D-kosten

WBSO staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. WBSO-subsidie is een fiscale stimuleringsregeling waarmee de Nederlandse overheid een deel van de loonkosten (loonkostensubsidie) en een deel van overige toerekenbare financiële lasten voor de ontwikkeling van producten, productieprocessen of programmatuur compenseert. In de praktijk betekent dit dat u minder loonheffing en premie volksverzekeringen afdraagt.

Bespaar tot wel 40% op R&D- en loonkosten!

U komt al snel in aanmerking

Deze regeling is zeer toegankelijk doordat het speur- en ontwikkelingswerk (S&O) technisch gezien innovatief voor uw onderneming dient te zijn. Het S&O hoeft dus niet vernieuwend te zijn voor de branche, Nederland of Europa. Ontwikkeling van nieuwe technologie voor uw onderneming is veel vaker aan de orde dan u wellicht in eerste instantie zou verwachten!

De hoogte van de WBSO-subsidie

De WBSO is bestemd voor starters, zzp’ers, mkb’ers en multinationals in elke bedrijfssector. Het is een fiscaal zeer aantrekkelijke regeling, waarmee u tot wel 40% op uw loonkosten en R&D kosten kunt besparen. Natuurlijk zijn daar maximale bedragen, eisen en verwachtingen aan verbonden.

Kunt u wel wat extra budget voor de technische ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen en/of programmatuur binnen uw onderneming gebruiken? En wilt u weten of u gebruik kunt maken van de WBSO-regeling?

Meer doen met subsidies?

DIRECTION subsidieadviseurs heeft een jarenlange ervaring op het gebied van de WBSO-subsidie. Onze toegevoegde waarde? De technische match tussen de projecten, de regelgeving en de strategische benadering van een aanvraag. Wij vertalen uw project naar subsidiekansen. Verzorgen het hele subsidietraject, van voorbereiding tot aanvraag en eventueel uw subsidie administratie.

Haal het maximale uit uw innovatieproject en WBSO-subsidieaanvraag: neem eens vrijblijvend contact op met een van onze vakkundige subsidieadviseurs.

Nieuws: Gerelateerd

Blijf op de hoogte met onze subsidienieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Relaties DIRECTION: