MILIEUINVESTERINGSAFTREK (MIA / VAMIL)

Investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen of technieken levert u aanzienlijke fiscale voordelen op!

Zo kunt u bijvoorbeeld milieuinvesteringsaftrek, ofwel MIA aanvragen.

Voordelig investeren door MIA/Vamil

Als ondernemer kunt u financieel voordelig investeren in milieuvriendelijke apparatuur door gebruik te maken van de regelingen Milieu Investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige Afschrijving Milieu Investeringen (Vamil). Door de financiële drempel voor ondernemers te verlagen, vergemakkelijkt de MIA/Vamil regeling de marktintroductie en marktverbreding van een innovatief en milieuvriendelijk product. Op die manier probeert de overheid het gebruik van milieuvriendelijke apparatuur te stimuleren.

Heeft u advies of hulp nodig bij het aanvragen? Onze subsidie experts helpen u graag. Gaat u ook in energiebesparende maatregelen investeren? Dan is de EIA-regeling (energie-investeringsaftrek) wellicht ook interessant voor u.

Komt u in aanmerking voor subsidie?

MIA

Dankzij de MIA kunt u – naast de afschrijving en andere fiscale voordelen – profiteren van een extra aftrekmogelijkheid. Afhankelijk van het type bedrijfsmiddel kunt u tot maar liefst 36% van het investeringsbedrag aftrekken van de fiscale winst (over het kalenderjaar waarin het bedrijfsmiddel is aangeschaft). Daarover betaalt u dus geen belasting.

Vamil

De Vamil-regeling biedt de mogelijkheid om 75% van een investering in het jaar van aanschaf af te schrijven. Daardoor wordt de fiscale winst vermindert en hoeft u minder inkomsten- of vennootschapsbelasting te betalen. Dat levert vervolgens weer een liquiditeit- en een rentevoordeel op, doordat het betalen van belastingen naar de toekomst wordt verschoven.

Wilt u weten wat deze fiscale regelingen netto opleveren voor uw organisatie? Neem vandaag nog contact met ons op.

Milieulijst MIA/Vamil

Op de milieulijst kunt u zien of uw milieuvriendelijke (of generieke) bedrijfsmiddel in aanmerking komt voor de Vamil. De lijst wordt jaarlijks aangepast en gepubliceerd op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Staat uw milieuvriendelijke bedrijfsmiddel of vernieuwende milieuvriendelijke techniek niet op de lijst, maar voldoet die wel aan de criteria voor opname op de Milieulijst? Dan kunt u een voorstel doen om het bedrijfsmiddel alsnog op te laten nemen in de MIA/Vamillijst.

Kunt u geen Vamil of MIA aanvragen?

Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Wellicht dat u alsnog in aanmerking komt voor het aanvragen van EIA  of op een andere manier kunt profiteren van aantrekkelijk fiscale voordelen.

Onze Life sciences & chemie specialisten

Nieuws: Gerelateerd

Blijf op de hoogte met onze subsidienieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Relaties DIRECTION: