SUBSIDIE DUURZAME ENERGIE (ISDE)

Gaat u investeren in duurzame energie? Vraag (tijdig) Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) aan.

Subsidie duurzame energie. Voor wie?

Met de subsidie duurzame energie (ISDE) kunt u – als zakelijke gebruiker, maar bijv. ook overheden én particulieren – een financiële tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van energiebesparende warmtepompen, zonneboilers, biomassaketels en pelletkachels. Het doel? Het verminderen van CO2-uitstoot en besparen van energie, ofwel: een duurzamere energievoorziening.

DIRECTION. Voor een optimaal rendement

Wat is de ISDE?

ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken en komt voort uit het Energieakkoord (2013). De Investeringssubsidie Duurzame Energie is met name bedoeld voor ‘kleine apparaten’ die duurzame energie produceren. Via deze subsidieregeling worden bedrijven en particulieren, die zelf duurzame energie willen opwekken, financieel ondersteund.

Deze meerjarige regeling opende op 1 januari 2016 en loopt tot en met 31 december 2020. Per subsidiejaar wordt het budget vooraf bekend gemaakt. Voor 2017 is maar liefst 90 miljoen euro subsidie beschikbaar.

ISDE-subsidie aanvragen

De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en (uiteraard) de energieprestatie. Een indicatie van de subsidie per type apparaat:

  • Subsidie warmtepomp – tussen € 1.000 en € 2.500
  • Subsidie zonneboiler – vanaf € 500
  • Subsidie biomassaketel – minimaal € 1.200 voor een ketel met 40 kW (per kW daarboven € 110 extra)
  • Subsidie pelletkachel – € 50 per kW, met een minimum van € 500

Optimaal rendement uit uw subsidies

Om in aanmerking te komen voor de subsidie voor duurzame energie moeten apparaten aan bepaalde (technische) voorwaarden voldoen. Wilt u precies weten hoe/wat? Of bent u (startende) ondernemer en wilt u weten welke fiscale of financiële regelingen nog meer interessant voor u zijn?

DIRECTION volgt alle subsidiemogelijkheden op de voet. Neem vandaag nog contact op met een van onze subsidieadviseurs.

Onze Life sciences & chemie specialisten

Nieuws: Gerelateerd

Blijf op de hoogte met onze subsidienieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Relaties DIRECTION: