DHI SUBSIDIE

De DHI-subsidie is een subsidieregeling voor Nederlandse ondernemingen die willen exporteren, een project willen uitvoeren in het buitenland of willen investeren in een buitenlandse onderneming.

DHI-subsidie. Voor wie?

De subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies (kortweg: DHI-subsidie) is bedoeld voor mkb’ers met internationale ambities.

Wilt u uw technologie, kapitaalgoed of dienst demonsteren in een van de DHI-landen?* Wilt u onderzoek doen naar de haalbaarheid van een buitenlandse investering in uw product, of naar de technische en commerciële haalbaarheid van uw investering in een buitenlandse onderneming? Dan kunt u DHI-subsidie aanvragen.

Subsidie voor bedrijven met internationale ambities

De DHI-regeling bestaat uit verschillende modules:

  • Demonstratieprojecten

    Demonstratie van uw technologie, kapitaalgoed of dienst in een van de DHI-landen.

  • Haalbaarheidsstudies

    Onderzoek naar de haalbaarheid van een buitenlandse investering in uw product. Met een haalbaarheidsstudie vergroot u de kans dat uw potentiële klant uit een van de DHI-landen wil investeren in uw technologie, kapitaalgoed of dienst.

  • Investeringsvoorbereidingsstudies

    Onderzoek naar de technische en commerciële haalbaarheid van uw investering in een onderneming in een van de DHI-landen.

*Raadpleeg de actuele lijst met DHI-landen op de website van het RVO.

Subsidiebedrag DHI-regeling

De DHI-regeling is een ‘tenderprogramma’. Dat betekent dat alleen de projecten die het best scoren op de specifieke voorwaarden in aanmerking komen voor de DHI-subsidie. Mits er nog budget beschikbaar is.

De DHI-subsidie bedraagt – afhankelijk van het soort project en het land waarin het wordt uitgevoerd – 50%, met een maximumbedrag van € 200.000.

DHI-subsidie aanvragen?

Per jaar zijn er verschillende aanvraagrondes (openstellingen) voor de DHI-regeling. Wilt u gebruik maken van de DHI-regeling voor uw project in het buitenland? Weten welke eisen aan de tenderprocedure voor DHI-subsidie worden gesteld? Neem vandaag nog contact op met een van onze subsidieadviseurs.

Onze Life sciences & chemie specialisten

Relaties DIRECTION: