Industrie

De Nederlandse industrie vormt een belangrijke sector in onze economie.

Door middel van subsidies & financieringsregelingen wil de overheid de industriesector op het gebied van innovatie, werkgelegenheid en duurzaamheid stimuleren.

Loopt u subsidie mis?

Bent u actief in de productietechniek, machinebouw of werktuigbouw? En gaat u aan de slag met het verder optimaliseren van uw technische of chemische productieprocessen, of de ontwikkeling van nieuwe producten? Loop geen subsidie mis! Vrijwel alle ondernemers met een ontwikkelingsvraag komen in aanmerking voor een subsidieregeling.

De fabrieken van de toekomst

Innoveren loont

De Nederlandse industrie staat op de 8e plaats van de wereldranglijst van industrielanden; een mooi resultaat. Toch wil de Rijksoverheid de industriesector verder stimuleren: o.a. door het verstrekken van subsidies hoopt zij ontwikkelingen op het gebied van innovatie, werkgelegenheid en duurzaamheid te versterken. Dat is natuurlijk niet alleen van belang voor de industriesector zelf, maar ook voor de samenleving als geheel. De vele grote uitdagingen zoals klimaat, duurzame energie, de schaarste aan grondstoffen, gezond voedsel en schoon drinkwater vragen om innovatieve oplossingen.

Subsidiekansen voor ontwikkeling & innovatie in de industrie

Die innovatieve oplossingen zijn de toekomstige groeimarkten, die weer tot banen én welvaart leiden. Als industriële ondernemer speelt u daarbij een essentiële rol!

Om ontwikkeling & innovatie van bedrijven te stimuleren kunt u bijvoorbeeld subsidie aanvragen voor:

  • Het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (ESF)
  • Het als leerwerkbedrijf aanbieden van stageplaatsen (Subsidieregeling Praktijkleren)
  • De ontwikkeling van nieuwe processen, producten en diensten (Eurostars)
  • De aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels (ISDE)

Onderstaand een aantal subsidieregelingen voor u op een rij. Wilt u weten welke financiële of fiscale tegemoetkoming u aan kunt vragen voor uw bedrijf? Neem eens vrijblijvend contact met ons op. Wij maken u graag wegwijs in subsidieland.

Nieuws: Gerelateerd

Blijf op de hoogte met onze subsidienieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Relaties DIRECTION: