ICT

De Nederlandse ICT-sector hoort tot de absolute wereldtop van digitale economieën. Deze industriesector is een bron van innovatieve producten en diensten, dat zorgt weer voor economische groei.

Daarom stimuleert de overheid ICT-bedrijven met verschillende vormen van subsidie en fiscale regelingen.

Economisch belang van ICT groeit

Door de vele toepassingen, steeds verdere integratie van digitale technieken in onze maatschappij, levert de ICT-sector een relatief grote bijdrage aan de economische groei van Nederland. Nederland is – o.a. door de uitstekende digitale infrastructuur – internationaal gezien een interessante vestigingsplaats voor tal van ICT-gerelateerde bedrijven. Bedrijven als Google, Vodafone en Hewlett-Packard zijn mooie voorbeelden daarvan.

Smart industry. Smart society.

Kansen door digitalisering

Ook de maakindustrie digitaliseert steeds meer. Met de verdere ontwikkeling naar een ‘Smart Industry’ wordt produceren efficiënter, goedkoper én kwalitatief hoogwaardiger. Zo biedt een verregaande digitalisering veel meer mogelijkheden voor maatwerk, waarmee een nieuwe manier van produceren én nieuwe verdienmodellen ontstaan.

ICT-innovaties voor economische groei

Een versnelde ontwikkeling en optimale integratie van ICT versterkt de internationale concurrentiepositie van Nederland en zorgt voor meer export, werkgelegenheid en welvaart. U begrijpt: voor de overheid staat de verdere ontwikkeling van de ICT-sector hoog op de agenda.

Subsidiemogelijkheden

Investeert u in nieuwe technieken, diensten of software? Dan kunt u o.a. subsidie of afdrachtvermindering aanvragen voor:

  • De loonkosten voor betrokken werknemers (WBSO)
  • De kosten voor onderzoek en ontwikkeling (MIT & WBSO)

Vraagt u zich af of uw (R&D-) projecten zich lenen voor een subsidie? Wilt u de slagingskans van uw subsidieaanvraag vergroten? Ons subsidieadviesbureau is u graag van dienst. Door onze uitgebreide kennis op het gebied van ICT-subsidies, mogen wij verschillende ICT-dienstverleners tot onze klantenkring rekenen.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen maken we uw innovatiedromen waar.

Nieuws: Gerelateerd

Blijf op de hoogte met onze subsidienieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Relaties DIRECTION: