Life Science & Chemie

Ben je innovatief actief met het ontwikkelen van duurzame geneesmiddelen, slimme materialen, hernieuwbare grondstoffen of schone productiemethoden? Vraag subsidie aan voor jouw Life Sciences & Chemie project!

Sector

Life Science & Chemie

Life Science

Nederland behoort op onderzoeksgebied tot de absolute top. Bedrijven in de Life Sciences sector ontwikkelen en leveren oplossingen die bijdragen aan een breed scala aan disciplines: van farmaceutica tot medtech, van gezondheidszorginfrastructuur tot vaccinatie. De uitgangspunten hierbij zijn de kwaliteit van het leven verbeteren (vitaliteit) terwijl de kosten van de gezondheidszorg worden beperkt.

Rijksoverheid stimuleert innovatie met subsidies

Mede door de vergrijzing neemt de wereldwijde vraag naar innovatieve producten op het gebied van biotechnologie en farmacie alsmaar toe. Om innovaties op het gebied van klimaat, gezondheid, voeding, energie, transport en grondstoffen te versnellen, stimuleert de overheid bedrijven uit deze sectoren met verschillende subsidies. Door innovatieve producten, processen en ideeën kun je jezelf onderscheiden van jouw directe concurrenten.

Jouw onestopshop voor subsidies

Chemie

Ook de chemiesector is een belangrijke pijler van de Nederlandse economie. Maar liefst 19 van de 25 grootste chemiebedrijven ter wereld hebben productielocaties in Nederland. Nederland heeft een gunstig vestigingsklimaat voor de chemische industrie, omdat hiervoor de juiste randvoorwaarden aanwezig zijn. De chemiesector (inclusief de rubber- en kunststofindustrie) blijft met ruim 2% een grote bijdrage leveren aan het Nederlandse Bruto Binnenlands Product.

Houdt je bedrijf zich bezig met innovatief (bio-)medisch, chemisch of technologisch onderzoek? En ben je op zoek naar financiering voor je R&D-project? Of investeer je in apparatuur voor de terugwinning van grondstoffen, chemische verwerking van afvalstoffen of elektrificatie van processen in de chemische industrie? Neem dan contact met ons op.

DIRECTION subsidieadviseurs. Daarom.

Door onze jarenlange ervaring met het verkrijgen van subsidies op uiteenlopende vakgebieden, is DIRECTION subsidieadviseurs specialist op het gebied van subsidieregelingen. We kennen de weg in het dynamische overheidsbeleid als geen ander en ondersteunen veel (gerenommeerde) bedrijven op het gebied van innovatiestrategieën en subsidies.

Meer over DIRECTION subsidieadviseurs.

Onderstaand een aantal subsidies op het gebied van Life Sciences & Chemie. Wil je weten of jouw bedrijf/project in aanmerking komt voor subsidie en/of een fiscale regeling? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Veelgestelde vragen.

 • Hoeveel kost het me om jullie in te schakelen?

  Vraag
 • Ik probeer zelf een aanvraag in te dienen, maar ik loop vast in het proces. Kunnen jullie me alsnog helpen?

  Vraag
 • Kan ik bij jullie ook terecht voor subsidies die niet op jullie website staan vermeld?

  Vraag
 • Hoe ziet een subsidietraject met DIRECTION eruit?

  Vraag

Subsidies.

Subsidies