Subsidieregeling praktijkleren gehandhaafd tot 2023

12 november 2018

De Subsidieregeling Praktijkleren zal ieder geval tot 2023 gehandhaafd blijven. De Tweede Kamer heeft bij de begrotingsbehandeling van OCW ingestemd met een motie van de VVD die ervoor zorgt dat de regeling zal worden voortgezet. Het voorstel kreeg de volle steun van de Tweede Kamer, ondanks dat minister Van Engelshoven de motie sterk ontraden had.

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn verheugd dat de subsidieregeling gehandhaafd blijft.  Nu duidelijk is dat de regeling voor de komende jaren behouden blijft, kunnen ondernemers zonder zorgen studenten voor een langere periode aan hun bedrijf binden. Dat is goed voor de leerbedrijven, maar ook voor mbo-studenten en de arbeidsmarkt.’ Praktijkleren (BBL, vier dagen werken, een dag school), is een zeer succesvolle route naar duurzame instroom op de arbeidsmarkt; zowel voor jongeren als voor volwassenen die zich willen om- of bijscholen. De subsidie van maximaal €2.700 is een cruciale tegemoetkoming in de kosten van de begeleiding van mbo-studenten op de werkvloer door hiervoor getrainde praktijkbegeleiders, aldus de ondernemingsorganisaties.

Indien u meer informatie wenst over deze regeling, neemt u dan contact op met de adviseurs van DIRECTION subsidieadviseurs op 0341-560907 of per email: info@direction.nl

 

Nieuws: Gerelateerd

Blijf op de hoogte met onze subsidienieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.