SDE+ voorjaar 2019

7 maart 2019

De voorjaarsronde voor de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) is weer bekend gemaakt. Het budget voor de voorjaarsronde is € 5 miljard.

Openstelling

De SDE+ voorjaarsronde 2019 is open van 12 maart 2019 vanaf 09.00 uur tot en met 4 april 2019 om 17.00 uur. Ook dit jaar zijn er twee openstellingsrondes en is er per ronde één budget voor alle gepubliceerde categorieën samen. Binnen de categorieën wordt op basis van de kostprijs geconcurreerd om de beschikbare middelen.

Iedere ronde heeft drie fases. In de eerste fase kunnen alleen projecten met een basisbedrag tot maximaal €9 cent/kWh indienen. Vervolgens stelt RVO.nl de regeling stapsgewijs open voor duurdere projecten tot €13 cent/kWh.

Exploitatiesubsidie

Met de subsidieregeling SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. De SDE+ is een exploitatiesubsidie. Dit betekent dat de energieproducent subsidie krijgt voor de geproduceerde duurzame energie.

De SDE+ vergoedt het verschil tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van de geleverde energie over een periode tot maximaal 15 jaar. De hoeveelheid subsidie is afhankelijk van de soort en de hoeveelheid geproduceerde duurzame energie.

Indienen

Vanaf dinsdag 12 maart 09.00 uur kunnen wij uw subsidieaanvraag indienen. Voorafgaand aan de openstelling kunnen wij uw aanvraag alvast in concept klaarzetten. Neemt u contact met DIRECTION op voor uw aanvraag SDE+.

Nieuws: Gerelateerd

Blijf op de hoogte met onze subsidienieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.