SDE++ opent binnenkort

De subsidieregeling SDE++ opent 24 november 2020. Deze regeling richt zich op stimulering van de opwekking van hernieuwbare energie in Nederland.

9 november 2020

SDE++

Op dinsdag 24 november 9:00 uur opent de SDE++ voor het eerst en is tot en met donderdag 17 december 17:00 uur. Deze openstellingsronde heeft een budget van 5 miljard euro. De SDE++ is de opvolger van de SDE+. De SDE+ is sinds 2011 het belangrijkste instrument voor de stimulering van de opwekking van hernieuwbare energie in Nederland. De SDE++ richt zich net als de SDE+ op de opwekking van hernieuwbare energie maar, in tegenstelling tot de SDE+, ook op het toepassen van CO2-reducerende technieken.

Werking SDE++

De SDE++ is bedoeld voor bedrijven en (non-)profitinstellingen in sectoren als de industrie, mobiliteit, elektriciteit, landbouw en de gebouwde omgeving. Binnen deze regeling wordt de kostprijs en de marktwaarde van de verschillende soorten duurzame energie en CO2-reducerende technieken bepaald. De subsidie vergoedt de onrendabele top: het verschil tussen de kostprijs en markwaarde. Als de marktwaarde van de geproduceerde eenheid stijgt, dan neemt de onrendabele top en dus de te ontvangen subsidie af.

Aanvragen?

Wil je weten of jouw project in aanmerking komt voor de SDE++? Neem dan contact met ons op, wij zoeken het graag voor jou uit.