Mededelen WBSO 2018

25 februari 2019

Heeft u in 2018 gebruik gemaakt van de WBSO dan dient u de jaarlijkse mededeling van de S&O-uren en kosten/uitgaven door te geven. Elke organisatie die WBSO heeft aangevraagd in 2018 heeft een brief van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ontvangen. Deze brief heeft betrekking op het mededelen van de in 2018 gerealiseerde WBSO uren en kosten/uitgaven.

U bent verplicht om een mededeling te doen van het aantal gerealiseerde S&O-uren in 2018 voor de aangevraagde projecten. U doet voor alle ontvangen S&O-verklaringen tegelijk één mededeling binnen drie maanden na afloop van het kalenderjaar. In deze mededeling geeft u, per S&O-verklaring, het aantal gerealiseerde S&O-uren op. Wanneer u gekozen heeft voor een aftrek op basis van ‘werkelijke kosten en uitgaven’ dient u ook de gerealiseerde kosten en uitgaven op te geven. Wanneer u gekozen heeft voor het forfaitaire regime hoeft u alleen de S&O-uren door te geven.

De mededeling omtrent de realisatie moet uiterlijk 31 maart 2019 door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ontvangen zijn. Doet u te laat een mededeling, dan legt RVO u een boete op. Doet u helemaal géén mededeling, dan worden, na een eenmalige herinnering, zowel uw WBSO als uw RDA-beschikkingen naar € 0,- gecorrigeerd en ontvangt u daarbovenop een boete.

Het mededelen verloopt via het eLoket, het digitale loket van de Rijksoverheid. Inloggen op eLoket is alleen mogelijk met een eHerkenningsmiddel. Indien u de mededeling zelf doet is het zaak dit eHerkenningsmiddel tijdig aan te vragen.

Als onderdeel van onze dienstverlening inzake de WBSO kunnen wij deze mededeling ook voor u verzorgen. Mocht u van hiervan gebruik willen maken neemt u dan voor 15 maart 2019 contact met ons op. Dan zorgen wij er samen voor dat u tijdig de juiste S&O-uren en kosten/uitgaven doorgeeft. Wij zijn bereikbaar op 0341-560907 of per mail info@direction.nl.

Nieuws: Gerelateerd

Blijf op de hoogte met onze subsidienieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.