2 miljard extra budget voor SDE+ voorjaarsronde 2020

De regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) heeft in 2020 een extra openstellingsronde gekregen. De SDE+ gaat in het voorjaar van 2020 open van 17 maart tot en met 2 april 2020. De extra openstellingsronde is bedoeld om een extra impuls te geven aan de ontwikkeling en productie van hernieuwbare energie in Nederland.

9 maart 2020

Verhoging budget

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft op 4 maart 2020 bekend gemaakt dat het budget van de SDE+ wordt verhoogd met €2 miljard en €4 miljard. De reden voor deze verhoging is dat de afgelopen periode is gebleken dat een groot aantal projecten op relatief korte termijn een kosteneffectieve bijdrage kan leveren aan de verdere verduurzaming van de energietransitie. Zo kan een groter deel van de beschikbare projecten met een korte realisatietermijn tot realisatie komen. Ook kunnen projecten die in de najaarsronde van 2019 niet konden worden gehonoreerd alsnog kans maken om in aanmerking te komen voor de SDE+.

SDE++

De extra openstellingsronde van de SDE+ is tevens de laatste openstellingsronde. Hierna wordt de SDE+ opgevolgd door de verbrede regeling Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++) waarbij ook CO2-reducerende technologieën in aanmerking komen voor subsidie. Voor deze regeling is een budget van €5 miljard beschikbaar gesteld. De SDE++ gaat open van 29 september tot en met 22 oktober 2020.

Aanvragen

Wilt u SDE+ of later in het jaar de SDE++ aanvragen? DIRECTION subsidieadviseurs helpt u graag. Via de contactpagina kunt u met ons contact opnemen of bel ons op 0341-560907.