Innovatieve bedrijven
Via de WBSO-regeling kunnen ondernemers meer onderzoek doen naar nieuwe innovaties en ideeën sneller ontwikkelen tot succesvolle producten en diensten. Samen wisten deze innovatieve bedrijven een voordeel van € 1,2 miljard uit de WBSO-regeling te halen.
Dit is te lezen in de jaarrapportage 2020 die staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) publiceerde.
2020 in cijfers
Via de WBSO kunnen bedrijven een deel van de loonkosten en andere uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling verlagen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert de WBSO namens het ministerie van EZK uit. RVO kende ruim 135.000 R&D-projecten toe, wat 6% meer is dan in 2019. De regeling ondersteunde daarmee zo’n 88.000 hoogwaardige arbeidsplaatsen. Het overgrote deel (96%) van de projecten bestaat uit ontwikkelingstrajecten voor een nieuw product, productieproces of software. De overige projecten betreffen technisch-wetenschappelijk onderzoek.
(bron: RVO jaarrapportage)
WBSO ook interessant voor jou
Elke ondernemer in Nederland die iets wil ontwikkelen of onderzoeken kan in aanmerking komen voor de WBSO. De ontwikkelingen dienen uiteraard technisch nieuw te zijn voor de aanvragende onderneming. De WBSO kun je ook aanvragen voor (betaalde) klantprojecten. Hierbij kun je denken aan het ontwikkelen van (delen van) software of het ontwikkelen van (delen van) een fysiek product of productieproces.
Ook voor 2021 kun je nog een aanvraag indienen voor de WBSO. Wil je weten of jouw project in aanmerking komt voor deze subsidieregeling? Neem dan vrijblijvend met ons contact op. Als je benieuwd bent wat de WBSO-regeling jou zou kunnen opleveren, maak dan gebruik van onze WBSO-tool om jouw voordeel te berekenen.