Stella investeert in innovatie en duurzaamheid

“DIRECTION helpt ons de regelingen écht te begrijpen.” -Sam de Visser-

Cases

Stella Fietsen, wie kent ze niet? In 2010 zagen de jonge Nunspeetse ondernemers Daan van Renselaar en Wilco van de Kamp een gat in de markt: e-bikes. 10 Jaar later is hun bedrijf marktleider in Nederland. Sinds 2014 geeft DIRECTION Stella hulp en advies bij het aanvragen van subsidies.

Persoonlijke band met de klant

Technical Product Manager Sam de Visser van Stella: “E-bikes zijn razend populair in Nederland. Alleen al in 2018 gingen er meer dan 400.000 over de toonbank. Wij onderscheiden ons van de concurrent op drie uitgangspunten: service, verkopen en verzorgen. Onze mobiele verkoop- en serviceteams rijden het hele land door, om klanten een testrit te laten maken of onderhoud te plegen, Stella werkt zonder dealer of servicecentrum. Daardoor ervaren klanten een persoonlijke band met Stella. En kunnen we onze prijs aantrekkelijk houden.”

Neem contact op met onze expert Peter

Blijven innoveren

“Innovatie is belangrijk voor Stella. Op ons hoofdkantoor in Nunspeet werkt het Research and Development team voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe fietsen. Voor deze innovaties ontvangen we subsidie. DIRECTION is voor ons erg belangrijk in dit proces.”

Duurzaam de weg op

“Naast innovatie is ook duurzaamheid een speerpunt. We willen mensen uit de auto en op de fiets krijgen, zodat ze meer genieten van het buiten zijn. Mensen zoeken alternatieve vervoersmiddelen vanwege het fileprobleem. Onze fietsen zorgen ervoor dat mensen ook daadwerkelijk meer gaan fietsen. Wij willen het klanten zo makkelijk mogelijk maken, zodat ze ook blijven fietsen.”

Toekomstbestendig bedrijf

Om duurzame mobiliteit te kunnen blijven bieden, wil Stella continu innoveren. Technisch gezien moet het verhaal namelijk kloppen. Sam de Visser: “We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan efficiëntie. Daarnaast willen we onze ecologische voetafdruk verkleinen, en tegelijkertijd ons klantenbestand uitbreiden. We willen namelijk binnen 15 jaar marktleider in Europa zijn. Daarom openen we stapsgewijs Stella-winkels over de grens. Te beginnen in Duitsland, Denemarken en België.

Slim omgaan met subsidie

Stella is een goed voorbeeld van een bedrijf dat slim omgaat met subsidieregelingen. Zoals veel bedrijven maakt Stella aanspraak op de WBSO-subsidie (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). Daarnaast ontvangt Stella financiële steun bij het vernieuwen, uitbreiden en verduurzamen van het hoofdkantoor. Voor het gebruik van warmtepompen ontving Stella de ISDE (Inversteringssubsidie duurzame energie). Het energiezuinig maken van het pand leverde het bedrijf de EIA (Energie-Investeringsaftrek) op.

Persoonlijke band met DIRECTION

Sam de Visser: “Het is fijn om een partij te hebben die je hiermee helpt. Wij verdiepen ons echt wel in het onderwerp, maar het blijft lastig om dit concreet op papier te krijgen. De experts van DIRECTION subsidieadviseurs helpen ons om de technische uitdagingen in kaart te brengen en zorgen voor passend advies. En ze helpen ons vooral om de regeling écht goed te begrijpen. Wij delen onze plannen met DIRECTION. Zij zorgen voor de aanvraag en trekken de subsidie voor ons over de streep. DIRECTION is dus echt een sparringpartner voor subsidie. Een partner die net als wij een persoonlijke band met zijn klanten heeft.”

Interesse? Wij gaan direct voor je aan de slag.

Neem vrijblijvend contact met ons op.

 • Hoeveel kost het me om jullie in te schakelen?

  Vraag
 • Ik probeer zelf een aanvraag in te dienen, maar ik loop vast in het proces. Kunnen jullie me alsnog helpen?

  Vraag
 • Ik wil iets ontwikkelen wat al wel bestaat maar ik doe het anders, is dat nieuw genoeg?

  Vraag WBSO
 • Ik word door mijn opdrachtgever betaald voor R&D-werkzaamheden; mag ik daarnaast ook WBSO aanvragen voor dezelfde werkzaamheden?

  Vraag WBSO
 • Kan ik bij jullie ook terecht voor subsidies die niet op jullie website staan vermeld?

  Vraag
 • Mag ik subsidie aanvragen voor een project waar ik al mee begonnen ben?

  Vraag WBSO
 • Waar krijg ik precies subsidie voor?

  Vraag WBSO