PRIDIS: innovatief met de MIT-subsidie

“DIRECTION weet de juiste vertaalslag van materie naar subsidieaanvraag te maken’

Johan van Oostveen

Cases

PRIDIS

Softwarebedrijf Pridis uit Nijkerk vertrouwt al meer dan 20 jaar op DIRECTION subsidieadviseurs. Pridis adviseert bedrijven op het gebied van connectiviteit en telecommunicatie en levert de software bij dat advies. Door de MIT-innovatiestimulering kan Pridis snel inspelen op de veranderingen in de sector. CEO Johan van Oostveen vertelt wat de samenwerking met DIRECTION hem oplevert.

Internationale omgeving

Johan van Oostveen: “Pridis is een internationaal bedrijf. We leveren onze communicatie- en workflowsystemen vooral in Nederland en Duitsland, maar ook in de rest van Europa en Noord-Amerika. Het opleiden van personeel en het ontwikkelen van software vindt vooral plaats in de Baltische landen en Oekraïne.”

Veranderende markt

De telecommunicatiebranche verandert snel. Bedrijven regelen hun telecommunicatie niet meer via de programma’s op hun eigen computers. Ze schakelen massaal over op online platforms in de cloud. Chat en video worden steeds belangrijker, terwijl vaste telefonie steeds minder gebruikt wordt.

‘Wij moeten snel en kundig inspelen op transities binnen onze sector’

Snel schakelen

Van Oostveen: “Deze ontwikkelingen zetten ons bedrijf onder druk. We moeten snel en kundig op deze ontwikkelingen inspelen. Dit doen we door nieuwe, innovatieve systemen te ontwikkelen. Zelf, of samen met cloudontwikkelaars en providers. Een mooi voorbeeld is een integratie van WhatsApp in de systemen. Daarnaast werken we aan oplossingen om pushberichten en notificaties op te nemen in de software.

Neem contact op met onze expert Peter

Betrouwbare partner

Subsidies -zoals in dit geval de MIT (Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren)– helpen ons enorm om innovatief te kunnen blijven. Het is fijn om te weten dat we hiervoor altijd bij DIRECTION terechtkunnen. Een betrouwbare partner die niet alleen de markt, maar ook mijn bedrijf kent. Doordat we al zo lang samenwerken, weten ze wat er speelt. Dat zetten ze perfect in voor onze subsidieaanvragen.”

‘DIRECTION weet de juiste vertaalslag van materie naar subsidieaanvraag te maken’

Eerdere samenwerking

Ook in het verleden verzorgde DIRECTION al verschillende subsidieaanvragen en fiscale regelingen voor Pridis. Johan van Oostveen: “Eerder ontvingen we al de ESF-subsidie (voor duurzame inzetbaarheid) voor bepaalde trainingen van onze medewerkers. Daarnaast ontvangen we al langere tijd de WBSO-subsidie (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) en inmiddels dus ook de MIT-subsidie. Van Oostveen vervolgt: “Het prettige aan DIRECTION is dat zij inhoudelijk de diepte ingaan, erg vakbekwaam zijn en zowel op het gebied van financiering als juridische regelgeving de materie van de klant op een juiste manier kunnen omzetten naar subsidieaanvraag. Deze vertaalslag is voor ons erg succesvol. Hiermee ontzorgt DIRECTION ons enorm. Hierdoor kunnen wij ons bezighouden met waar we zélf goed in zijn.”

Interesse? Wij gaan direct voor je aan de slag.

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Gerelateerde subsidies.