Subsidie Checklist

Vrijblijvend advies?

Voer uw naam en emailadres in en wij geven u geheel vrijblijvend advies over uw subsidiemogelijkheden.


Bedankt voor het invullen van de Checklist. We gaan z.s.m. kijken naar uw subsidiemogelijkheden.
Sluiten

Regionale Subsidies

Regionale Subsidies

Regionale subsidies zijn overwegend een samenspel van Europees beleid, gemeentelijke en provinciale aandachtsgebieden. Ze leggen een sterke focus op zaken als innovatie en het versterken van de kennisinfrastructuur. Dit maakt het speelveld dynamisch en dit geldt ook zeker voor de mogelijkheden die deze subsidie regelingen bieden.

De aanvrager is vaak een consortium, een samenwerking tussen bijvoorbeeld overheden, bedrijven en/of kennisinstellingen, maar dit is niet altijd verplicht. Door optimaal gebruik te maken van elkaars sterke punten kunnen deze consortia excelleren en daadwerkelijk wat bijdragen aan regionale Europese en uiteraard eigen doelstellingen. De subsidiebijdrage kan daarbij in sommige gevallen oplopen tot zo’n 85% van projectkosten.

Naast Nederlandse regio’s is het ook mogelijk om voor andere regio’s binnen de EU subsidie aan te vragen, net als de subsidies voor de Nederlandse regio’s worden deze vaak ge(co)financierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Direction heeft ervaring met projecten zowel binnen als buiten Nederland. Graag ondersteunen we ook u bij uw plannen door het geven van een degelijk advies maar ook bij het opstellen, indienen en verantwoorden van de subsidie!