Subsidie Checklist

Vrijblijvend advies?

Voer uw naam en emailadres in en wij geven u geheel vrijblijvend advies over uw subsidiemogelijkheden.


Bedankt voor het invullen van de Checklist. We gaan z.s.m. kijken naar uw subsidiemogelijkheden.
Sluiten

Subsidies voor opleidingen

Subsidies voor opleidingen

Voor het opleiden en trainen van uw werknemers zijn er verschillende subsidies beschikbaar. De nieuwe Subsidieregeling Praktijkleren biedt subsidie voor het aanbieden van leerwerkplaatsen aan BBL’ers, BB-leerlingen (VMBO) en HBO-studenten. Naast deze regeling bieden sectorale scholingsfondsen vaak subsidies voor opleidingen en trainingen van werknemers. Ten slotte kan ook het geld dat via de sectorplannen beschikbaar komt voor vergoedingen worden ingezet.

Subsidieregeling Praktijkleren

De nieuwe Subsidieregeling Praktijkleren, de opvolger van de WVA-onderwijs, biedt de mogelijkheid om tot € 2.700 subsidie te ontvangen voor het bieden van een praktijkleerplaats aan een BBL-leerling, een BB-leerling (VMBO) of een HBO-techniek student. Meer informatie over deze regeling kunt u hier vinden.

O&O fondsen

Vanuit scholingsfondsen worden per sector diverse subsidies aangeboden voor cursussen  en opleidingen van medewerkers. Ook zijn er soms budgetten voor stagiairs.

Sectorplannen

Alle sectoren kunnen bij de nationale overheid budget aanvragen voor het stimuleren van de arbeidsmarkt. De sectoren stimuleren met dit geld onder meer het opleiden van werknemers.

Maatwerk voor uw opleidingswensen

Direction inventariseert uw opleidingswensen en sluit deze zo goed mogelijk aan op de verschillende subsidiemogelijkheden. Door onze contacten met gerenommeerde scholen is het mogelijk om een opleiding op maat aan te bieden. Hiermee voldoet de opleiding zo goed mogelijk aan uw wensen en wordt deze door de subsidiemogelijkheden ook financieel interessant.

Wat kan Direction voor u betekenen?

Concreet biedt Direction u de volgende diensten:

  • Onderzoeken van subsidiemogelijkheden met daarbij een advies op maat
  • Het samenstellen van een opleiding op maat
  • Het aanvragen van subsidies
  • Administratie van de subsidietrajecten

Meer weten?

Indien u meer wilt weten over de mogelijkheden voor uw onderneming, neem dan contact op met Karin Dekens (0341- 56 09 07 of k.dekens@direction.nl). Wij gaan graag vrijblijvend en kosteloos met u in gesprek voor een eerste inventarisatie van de mogelijkheden.