Subsidie Checklist

Vrijblijvend advies?

Voer uw naam en emailadres in en wij geven u geheel vrijblijvend advies over uw subsidiemogelijkheden.


Bedankt voor het invullen van de Checklist. We gaan z.s.m. kijken naar uw subsidiemogelijkheden.
Sluiten

Wijzigingen per 1 juli 2017 voor Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Energie & Milieu - Door Kees Lugten - 22 juni 2017
Wijzigingen per 1 juli 2017 voor Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)
Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on FacebookEmail this to someone

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

Wijzigingen per 1 juli 2017

  1. Budget: Het budget voor 2017 wordt opgehoogd van €70 miljoen naar €90 miljoen euro. Daarbij is aangekondigd om gedurende de looptijd van de regeling t/m 2020 in totaal € 160 miljoen extra beschikbaar te stellen voor de ISDE.
  2. Warmtepompen: De subsidiebedragen voor een lucht-waterwarmtepomp zijn gewijzigd. Het subsidiebedrag voor een lucht-waterwarmtepomp bedraagt bij een thermisch vermogen tot en met 1 kW € 1.100 en wordt vermeerderd met € 100 voor elke kW thermisch vermogen hoger dan 1 kW.
  3. Doelgroep: Ook gemeenten, provincies en openbare lichamen kunnen subsidie aanvragen.

Voor alle aanvragen die op of na 1 juli binnenkomen, gelden de nieuwe subsidiebedragen en voorwaarden.

Waarom deze subsidie?

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via deze nieuwe subsidieregeling zakelijke (en particuliere) gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De Investeringssubsidie duurzame energie voor kleine apparaten voor de productie van duurzame energie komt voort uit het Energieakkoord in 2013 en is aangekondigd in de Warmtevisie in april 2015. De meerjarige regeling opende op 1 januari 2016 en loopt tot en met 31 december 2020. Per subsidiejaar wordt het budget vooraf bekend gemaakt.

Investeert u in zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels en wilt u gebruik maken van deze subsidie of wilt u meer informatie over de wijziging in de regeling, neemt u dan contact op met Boudewijn Zuijderhoudt via b.zuijderhoudt@direction.nl of 0314-560907.

 

comments powered by Disqus