Subsidie Checklist

Vrijblijvend advies?

Voer uw naam en emailadres in en wij geven u geheel vrijblijvend advies over uw subsidiemogelijkheden.


Bedankt voor het invullen van de Checklist. We gaan z.s.m. kijken naar uw subsidiemogelijkheden.
Sluiten

ICT subsidie

ICT subsidie

ICT Subsidie mogelijkheden

U ontwikkelt innovatieve toepassingen op het gebied van ICT. Subsidie of financiering zou u net een stap verder kunnen helpen. Bent u al bekend met de verschillende subsidies en financieringen voor ICT projecten? Deze financiële middelen kunnen uw innovatiemogelijkheden op ICT gebied vergroten! Doordat sommige subsidiemogelijkheden zijn te combineren kan het voordeel voor uw onderneming al snel oplopen. Subsidiemogelijkheden voor ICT zijn onder meer:

  • WBSO

De WBSO is een subsidie op de loonkosten van de ICT innovatie. Ontwikkelt u software of programmatuur die nieuw is voor uw eigen onderneming? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor deze ICT subsidie.

  • RDA

De RDA is een subsidie voor ontwikkelkosten die u maakt voor de ICT innovatie. Bij ontwikkelkosten kunt u denken aan kosten voor licenties van ICT-tools of aanschaf van specifieke ICT apparatuur voor de innovatie.

  • Innovatiebox

Wanneer u uw ICT innovatie gaat vermarkten kan de innovatiebox interessant zijn. Voor de winst die het gevolg is van uw innovatieve ICT activiteiten wordt de winstbelasting verlaagd van 25% naar slechts 5%! Voor het toepassen van de innovatiebox heeft u een S&O verklaring nodig. Deze verklaring kunt u verkrijgen via het aanvragen van WBSO. Het is daarom belangrijk om deze al in een vroeg stadium van de ICT ontwikkeling aan te vragen.

  • Innovatiekrediet

Het Innovatiekrediet is een krediet dat kan oplopen tot maximaal 5 miljoen euro. Het krediet kan onder meer verstrekt worden aan ICT innovaties met een uitstekend marktperspectief.

  • KP7 (vanaf 2014: Horizon 2020)

KP7 is de verzamelnaam voor verschillende Europese subsidies. Deze subsidies zijn onder meer voor ICT innovaties van toepassing. Vaak is Europese samenwerking nodig om kans te maken op deze ICT subsidie.

  • MIT

De MIT subsidie is bedoeld om MKB in de topsectoren te stimuleren. ICT is hierbij een van de thema’s. De MIT regeling biedt verschillende subsidiemogelijkheden die op ICT innovatie van toepassing kunnen zijn.

 

Doordat onze ICT specialisten alle subsidiemogelijkheden voor uw ICT innovatie voor u op een rij zetten, kunt u maximaal gebruik maken van de mogelijkheden. Neem direct contact op voor een gratis en vrijblijvend advies over uw mogelijkheden.