Subsidie Checklist

Vrijblijvend advies?

Voer uw naam en emailadres in en wij geven u geheel vrijblijvend advies over uw subsidiemogelijkheden.


Bedankt voor het invullen van de Checklist. We gaan z.s.m. kijken naar uw subsidiemogelijkheden.
Sluiten

Europese subsidies

Europese subsidies

Veel ondernemingen maken gebruik van subsidies van de Europese Unie (EU). Door het grote aantal subsidiemogelijkheden vanuit de EU is de kans groot dat ook uw onderneming voor een van deze Europese subsidies in aanmerking komt!

De EU heeft een groot aantal subsidies voor projecten in EU lidstaten. Deze Europese subsidies kunnen worden onderverdeeld in twee soorten:

  • Europese subsidies voor projecten een onderneming binnen een land (bijvoorbeeld een project van een onderneming binnen Nederland). Samenwerking is hierbij niet per se nodig.
  • Europese subsidies voor projecten waarbij ondernemingen uit verschillende EU lidstaten samenwerken.

Europese subsidies voor projecten van individuele ondernemingen.

  • ESF

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) is een subsidie voor projecten gericht op werkgelegenheid, scholing en inzetbaarheid van werknemers. De ESF kent verschillende vormen en kan worden aangevraagd door onder meer ondernemingen, gemeenten, en O&O fondsen.

  • EFRO

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) is een subsidie voor projecten gericht op innovatie, werkgelegenheid, onderzoek en infrastructuur. De EFRO subsidie wordt in Nederland verdeeld via de programma’s voor de vier landsdelen: Kansen voor West, GO OOST, OP Noord en OP Zuid.

 

Europese subsidies voor samenwerkingsprojecten tussen bedrijven uit verschillende landen.

  • Eurostars

Eurostars is een Europese subsidie voor MKB ondernemingen die inzetten op samenwerking met bedrijven uit andere landen die aan het Eurostars programma deelnemen (vrijwel alle EU lidstaten). De projecten zijn gericht op marktgeoriënteerd onderzoek en ontwikkeling. Deze Europese subsidie kan oplopen tot € 500.000 per project. Voor 2013 is er geen Eurostars budget meer beschikbaar maar vanaf 2014 zal deze regeling weer open gaan.

  • KP7 (vanaf 2014: Horizon 2020)

Het Zevende Kader Programma (KP7) is een verzameling van grote Europese subsidies voor samenwerking met buitenlandse bedrijven en kennisinstellingen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Het gaat hierbij vaak om grote projecten. Vanaf 2014 zal KP7 vervangen worden door het programma ‘Horizon 2020’.

  • INTERREG

INTERREG subsidie is gericht op internationale samenwerking binnen Europese regio’s. INTERREG is zeer interessant voor ondernemers die samenwerken met ondernemingen, overheden of kennisinstellingen in onder meer België, Duitsland en Scandinavië.

 

Bovenstaande Europese subsidies zijn slechts een greep uit het totale aanbod. Direction kan voor u een gratis en vrijblijvende scan uitvoeren om te bepalen van welke Europese subsidies u gebruik zou kunnen maken. Door onze ervaring met Europese subsidies en ons netwerk in het buitenland zijn wij uitstekend geschikt voor het aanvragen van deze subsidies.